Protecție alimentară și igienică

Sisteme fără fibre

  • nucleu cu structură celulară închisă cu straturi de acoperire metalice fixate autoadeziv
  • nucleu izolant protejat alimentar și igienic care rezistă la pătrunderea umidității și nu prezintă risc de apariție a mucegaiului și bacteriilor
  • fără risc de refuz a asigurării din motivul prezenței mucegaiurilor toxice
  • nu se eliberează fibre către mediul interior

Sistemul de pereți și acoperiș trebuie să îndeplinească efectiv următoarele funcții pe durata de viață a clădirii.

  • protecție alimentară și igienică – sunt dispobibile acoperiri antibacteriene
  • sistem antiincendiu
  • asigură bariera termică, etanșare la vapori și la aer
  • rezistă la pătrunderea umidității
  • ușor de spălat și curățat
  • plafoane circulabile
  • construcție cu greutate scăzută
  • costuri de exploatare mici cu consum scăzut de energie



Igiena și curățenia asigură menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Aceasta trebuie luată serios în considerare, în special la clădirile unde se procesează alimentele. E la fel de importantă la alte procese care necesită medii curate, de exemplu industria electronică sau farmaceutică.
Panourile trebuie să fie ușor de spălat și curățat și nu fie predispuse la condens de suprafață sau interstițial, care ar putea duce la formarea de bacterii și apariția mucegaiului pe suprafața sau în interiorul construcției.

Sisteme izolatoare de acoperiș, de pereți și de plafon

Panourile izolatoare Kingspan sunt conforme cu reglementările actuale UE referitoare la igiena în domeniul alimentar, deoarece sunt total umplute cu material izolant netoxic și omogen, cu structura celulară închisă. Elimină punțile termice reci, ceea ce asigură separarea ambelor suprafețe și nu se ajunge la condens interstițial.
Sunt furnizate acoperiri Foodsafe, special proiectate conform cerințelor igienice la utilizarea în industria alimentară și în conformitate cu regulamentele alimentare și igienice.
Materialul nucleului folosit în panouri se poate califica ca fiind nenociv, netoxic. Nu conține nici un ingredient CFC sau HCFC. Are o permeabilitate scăzută, de aceea absorbția de apă este extrem de redusă. Are o rezistență bună la o gamă largă de chimicale, solvenți și uleiuri și este imun la atacul mucegaiului, ciupercilor și infestarea cu paraziți. Toate acestea sunt caracteristici foarte importante, esențiale la aplicațiile cu norme stricte de igienă.
Toate îmbinările între panourile individuale și părțile interioare trebuie să fie etanșe conform acelorași standarde igienice. Rigiditatea inerentă a structurii panourilor permite realizarea etanșării și asigură integritatea acestora în urma deplasărilor.


Legislația (UE)

  Legislația UE Temperatura stabilită a produselor premise/produse/transport
Comerț cu carne proaspătă

Directivele Consilului
64/433
91/497

Carne proaspătă de vită, etc. +7°C
Carne congelată la −12°C până la 36 de ore
Abatoare și fabrici de procesare și vehicule de transport
Boxe congelatoare
Carne congelată −17°C Camere de răcire, în care trebuie realizată temperatura internă menținută de −17°C
Comerț cu carne de pasăre proaspătă Directivele Consilului UE
71118/EEC
88/657/EEC
92/116/EEC
Carne de pasăre proaspătă +4°C (maximum) Ferme de păsări și fabrici de procesare și vehicule de transport
Comerț cu lapte tratat cu căldură Directivele Consilului UE
85/397
95/46/EEC
Lapte neprelucrat, lapte tratat cu căldură și produse lactate 8°C la laptele neprelucrat în deficit și 6°C pentru depozitare de durată. În timpul transportului nu mai mult de 10°C, după sosire a se răci la 5°C. Lapte pasteurizat la 6°C în timpul transportului și depozitării Lăptării, uzine de fabricare a produselor lactate și vehicule de transport
Comerț cu produse din carne Directivele Consilului UE
88/657
88/658
92/5/EEC

Temperatura înconjurătoare de lucru mai joasă de 12°C


Produse măcinate și tăiate
+2 °C
-18 °C
-12 °C

Încăperi pentru tăiere și preparare



Produse răcite
Produse congelate în profunzime
Produse congelate
Temperatura produselor ar trebui să fie clar arătată pe etichete iar produsele trebuie să fie depozitate și distribuite la aceste temperaturi marcate
Comerț cu produse de ouă Directivele Consilului UE
89/437/EEC
+4 °C
-18 °C
-12 °C
+15 °C
Răcite
Congelate în profunzime
Congelate
Deshidratate (ouă uscate)
Toate produsele de ouă trebuie să fie depozitate și transportate la aceste temperaturi marcate
Comerț cu produse de pescuit Directivele Consilului UE
91/493
0°C


-18 °C
Produse din pește proaspăt și produse de pescuit

Produse congelate (în timpul transportului toleranță de 3°C în plus)
Camerele frigorifice TREBUIE să aibă aparate de înregistrat a temperaturii



Comerț cu scoici și moluște vii
Comerț cu carne de iepure, de vânat și vânat sălbatic
Directivele Consilului UE 92/492/EEC
Directivele Consilului UE
91/495/EEC
92/5/EEC
La temperaturile care nu afectează calitatea produsului





+4°C (carne de iepure)
-12°C (carne de iepure)
+4°C (vânat mic)
+7°C (vânat mare)
-12°C

În timpul transportului și depozitării




Răcit
Congelat
Răcit
Răcit
Vânat congelat

 

Înapoi acasă

Contact

Kingspan S.R.L.
Str. Grigore Mora nr. 22
et. 1, ap. 2
Bucuresti, sector 1
ZIP code 011887
Tel: +4021 2315089
Fax: +4021 2221555
info@kingspan.ro