KS1000 FH - panouri de perete

Aplicații

Sistemul de perete KS1000 FH este o soluție constructivă cu îmbinare ascunsă, cu posibilități de montaj vertical sau orizontal, care se pretează ca sistem de închideri pentru toate imobilele cu excepția celor cu temperaturi interioare joase (sub 0 °C).Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FHPanouri sandwich, panouri perete KS1000 FH

 

Înapoi acasă

Dimensiuni și mase

Profilare – exterior

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - profilare - exterior
Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - profilare - exterior


Profilare – interior
Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - profilare - interior

Grosimea panoului (mm) 80 100 120 150
masa (kg/m2) tablă 0.6/0.5 mm 18.8 20.0 23.2 26.0

Toleranțele produsului

Lungimea panoului    
Lungimea panoului mai mică de 6 m +-4 mm
Lungimea panoului între 6 m și 12 m +-6 mm
Lungimea panoului cel puțin egală cu 12 m +-8 mm
Lățimea panoului +-3 mm
Grosimea    
Grosimea panoului d ≤ 50 mm +-2 mm
Grosimea panoului 50 mm < d< 100 mm +3 mm -2 mm
Grosimea panoului d ≥ 100 mm +3 mm -3 mm
Rectangularitatea capătului tăiat ≤ 0,5 % lățimea panoului.  
Încovoierea panoului (∆1 + ∆2) / 2 ≤ 10 mm  

Lungimi disponibile

Lungimea standard a panourilor este între 2 și 10 metri. Pentru panouri mai scurte de 2 m și mai lungi de 10 m contactați Departamentul Tehnic Kingspan.

 

Înapoi acasă

Materiale

Oțel

Posibilități de protecție galvanică

 1. Oțel zincat la cald cu un total de 275 g/m2 zinc, conform EN 10147:2000. Acesta poate fi acoperit în mai multe variante: Poliester, PVDF, Plastisol și Foodsafe.
 2. Oțel acoperit cu Galvatite în conformitate cu EN 10147, masa totală a zincului de 275 g/m2 pentru finisările Celestia, Poliester, PVDF, Plastisol și Foodsafe.
 3. Galvalloy (protejat prin imersie cu un aliaj eutectic cu aproximativ 95% Zn, 5% Al și alte elemente) în conformitate cu EN 10214 pentru oțel cu acoperire HPS200.

Grosimile substratului

 • Grosimea standard a tablei exterioare 0,60 mm.
 • Grosimea standard a tablei interioare 0,50 mm.
 • Pentru alte grosimi contactați Departamentul Tehnic Kingspan.

Variantele de acoperire exterioară

1. Poliester Standard – PES

Poliester este un sistem de acoperire universal și economic, ce se poate folosi la interior și exterior. Grosimea nominală a învelișului e 25 µm.

2. PVDF

Acoperirea PVDF păstrează cel mai bine culoarea și luciul și are o bună rezistență împotriva coroziunii. Grosimea nominală a acoperirii e 25 µm. Poate fi folosit în condițiile climatice cu radiații UV puternice în combinație cu temperaturi extreme și umiditate înaltă. Sortimentul standard de culori include culoarea argintiu metalizat.

3. HPS200 (de la Corus)

HPS200 e un sistem de acoperire cu un aspect deosebit, examinat în laboratoare și șantiere în condiții climatice aspre, pentru o utilizare universală. Învelișul său rigid de 200 µm (grosime nominală) are un finisaj exclusiv Scintilla și este disponibil în diferite nuanțe, oferind arhitecților o paletă largă de culori.

4. Plastisol 200 µm

Plastisol e un sistem de acoperire de calitate foarte bună cu finisaj granular și grosimea nominală de 200 µm. Calitățile tipice ale Plastisolului sunt rezistența excelentă împotriva abraziunii, rezistența înaltă la coroziune, flexibilitatea și o foarte bună rezistență împotriva zgârierii.

5. Celestia (de la Corus)

Celestia este o acoperire cu aspect metalizat, realizată dintr-un înveliș de înaltă calitate Plastisol de 120 µm (grosime nominală). Produsul are în forma standard, pe partea inferioară, o acoperire de înaltă calitate din poliester. Varianta metalizată captează lumina și mișcarea, dă suprafeței placate adâncime și viață.

Variantele de acoperire interioară

1. Poliester

Învelișul de poliester cu o grosime nominală de 15 µm. Culoarea standard este alb-gri (asemănătoare cu RAL 9002).

2. Emailare

Email cu o grosime nominală de 22 µm cu un finisaj alb.

3. Foodsafe

Suprafața acestui înveliș din polimer de 150 µm grosime este netoxică, rezistentă la acțiunea mucegaiului, durabilă și se curăță ușor. Stratul de acoperire este inert chimic și netoxic la un contact efectiv cu produsele alimentare neambalate. Culoarea standard este albă. Disponibil în alte culori după consultarea Departamentului Tehnic Kingspan. Pentru alte sisteme de acoperiri consultați Departamentul Tehnic Kingspan.


Nucleul de izolare

Fibra minerală cu densitate înaltă (≥ 100 kg/m3) e materialul optim pentru cerințele de rezistență ridicată la foc.Aluminiu

Aluminiu nevopsit și vopsit poate fi pus la dispoziție pentru comenzi speciale. Contactați Departamentul Tehnic Kingspan.

 

 

 

 

Înapoi acasă

Elemente de etanșare

Materiale de etanșare KS1000 FH

Îmbinarea laterală

Toate îmbinările laterale au o garnitură continuă autoadezivă aplicată din producție.


Îmbiarea longitudinală

Toate îmbinările longitudinale (ferestre, usi, lăcrimare) trebuie etanșate cu o garnitură continuă PE autoadezivă 20x4 mm (20x3 mm) aplicată în șantier (vezi detaliile constructive).


Îmbinările cu alte panouri

Îmbinările dintre panourile de perete și cele de acoperiș, precum și toate străpungerile făcute panourilor trebuie etanșate cu fibră minerală aplicată local.
Fața interioară a panourilor trebuie etanșată la îmbinări cu o garnitură anticondens PE autoadezivă 9 x 3 mm.
La contactul dintre panouri și structură în zonele de risc, acolo unde se impune (coamă, jgheab, suprapunere longitudinală), se aplică o garnitură autoadezivă continuă PE 20x5mm (vezi detaliile constructive).

 

Înapoi acasă


Performanțe

Izolare termică

Grosimea panoului

Valoarea U (W/m2K)

(mm)

Fără HCFC = 0.022

80

0.50

100

0.41

120

0.34

150

0.28


Biologic

Panourile sandwich izolatoare Kingspan sunt imune la atacul mucegaiului, ciupercilor și insectelor. La fabricație nu se folosește uree formaldehidică iar panourile nu sunt toxice.

Rezistență la foc

Panourile sandwich izolatoare KS1000 FH au fost examinate, aprobate și îndeplinesc cerințele regulamentelor și normelor europene și naționale pentru construcții. Panourile nu contribuie la răspândirea incendiului și nu întrețin arderea.

Grosimea panoului (mm) Rezistență la foc
80  
100  
120  
150  

Acustică

Măsurarea nivelului de izolare fonică a panoului KS1000 FH este în curs de testare.

 

Înapoi acasă

Ambalarea

Ambalarea standard – transport rutier

Panourile KS1000 FH se depozitează cu partea exterioară spre partea interioară. Partea de sus, de jos, laterale și din față se protejează cu spumă și cofraje și întregul palet este acoperit cu folie de polietilenă. Numărul de panouri din fiecare pachet depinde de lungimea și grosimea acestora. Tabelul de mai jos e prezentat ca ghid. Numărul de panouri este mai redus în cazul paleților agabaritici. Înălțimea standard a paletului e 1 100 mm.
Masa maximă a paletului e 3 500 kg.

Grosime nucleu panou (mm) 80 100 120 150
Număr de panouri într-un pachet 13 10 8 7


Livrare

Toate livrările (în situații standard) se realizează prin transport rutier la locul proiectului. Clientul este responsabil pentru descărcare.

 

Înapoi acasă

 

Tabel de încărcări

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - Tabel de încărcări

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - Tabel de încărcări

 

Înapoi acasă

Instalarea în șantier

Modul de instalare al panourilor

Panouri montate orizontal

 • Instalarea panourilor începe de la partea de jos, după instalarea corectă a lăcrimarului și a reazemului inferior. Așezati panoul pe reazeme și fixați-l la partea de sus cu 1 sau 2 șuruburi, în funcție de presiunea vântului.
 • Așezați cel de-al doilea panou peste primul, verificând îmbinarea, alinierea și izolarea acestora. Fixați panoul pe structura metalică. Panourile nu necesită o izolare suplimentară deoarece au aplicată o garnitură autoadezivă din producție.
 • Continuați aceeași procedură până la vârful peretelui, tăind panoul terminal la lungimea impusă. Capătul liber al panoului terminal trebuie fixat de structură la maximum 500 mm.
 • Acolo unde se folosesc șuruburi cu îmbinare vizibilă, la colțuti, uși, ferestre, atic, acestea trebuie mascate cu accesorii pentru a păstra designul *îmbinare ascunsă*.

Panouri montate vertical

 • Asigurați-vă că există un reazem aliniat, permanent sau temporar, pe toată lungimea clădirii, înainte de începerea instalării.
 • Fixați lăcrimarul pe structura secundară, asigurând orizontalitatea acestuia.
 • Fixați primul panou în dreptul colțului clădirii, verificând verticalitatea acestuia înainte de fixare. Folosiți șuruburi pentru îmbinare ascunsă la nut și șuruburi pentru îmbinare vizibilă la feder. Fixați cu 1 sau 2 șuruburi, în funcție de presiunea vântului.
 • Îmbinați cel de-al doilea panou cu primul, verificând verticalitatea acestuia și modul ferm de îmbinare. Fixați panoul pe fiecare pană, folosind numărul specificat de șuruburi.
 • Continuați până peretele este complet.
 • Acolo unde este necesar, panourile pot fi tăiate (în dreptul colțurilor și al golurilor). În acest caz trebuie folosite șuruburi pentru îmbinare vizibilă care se maschează ulterior cu accesorii.


Accesorii / Borduri

Accesoriile și bordurile trebuie instalate cu grijă, având în vedere alinierea acestora, izolarea și tăierea la capete (Vezi detaliile constructive).
Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - accesorii / borduri

 

Înapoi acasă

Calitatea

Panourile sandwich izolatoare Kingspan se fabrică din materiale de cea mai înaltă calitate, prin folosirea de mijloace moderne de producție și a normelor stricte de control al calității, întrunind cerințele ISO 9001:2000. Se asigură astfel fiabilitate și durată de viață îndelungată.

Regulamente de construcții

Panourile sandwich izolatoare Kingspan KS1000 FH întrunesc regulamentele și normele naționale pentru construcții.

Garanție

Kingspan acordă garanție pentru acoperirea exterioară și pentru întregul produs în baza unui proiect concret.

 

Înapoi acasă

Alegerea elementelor de fixare

Fixare – SFS intec

Produs: OȚEL – Sistem de perete KS1000 FH , Fixare: ascunsă (garnitură cu diametrul de 22 mm )

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - SFS intec
Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - SFS intec

Produs: BETON – Sistem de perete KS1000 FH , Fixare: ascunsă (garnitură cu diametrul de 22 mm )

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - SFS intec

 

Produs: LEMN – Sistem de perete KS1000 FH , Fixare: ascunsă (garnitură cu diametrul de 22 mm )


Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - SFS intecFixare – EJOT

Produs: BETON – Sistem de perete KS1000 FH , Fixare: ascunsă (garnitură cu diametrul de 22 mm )

 

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - EJOT
Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - EJOT


Produs: LEMN – Sistem de perete KS1000 FH , Fixare: ascunsă (garnitură cu diametrul de 22 mm )

Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - EJOT

 

Produs: OȚEL – Sistem de perete KS1000 FH , Fixare: ascunsă (garnitură cu diametrul de 22 mm )

 


 


Panouri sandwich, panouri perete KS1000 FH - fixare - EJOT

 

Înapoi acasă


Detalii Standard

Detaliu de îmbinare laterală
Metode constructive
Detalii de fronton
Detalii de coamă
Parapet pentru fronton lateral
Detaliu de streașină
Îmbinarea dintre panouri
Îmbinare acoperiș – perete
Rost de dilatare
Detaliu de colț
Soclu de beton
Tâmplărie PVC – Borduri
Tâmplărie PVC
Tâmplărie din aluminiu – Borduri
Tâmplărie din aluminiu – Soclu
Tâmplărie din aluminiu – Glaf
Tâmplărie din aluminiu
Uși din PVC
Uși rulante
Îmbinare cu perete
Borduri și soclu pentru fante de ventilație
Amplasarea ferestrelor

 

Înapoi acasă

Referințe/ Studii de caz


How new insulated panel technology is changing the face of building design

New developments in insulation core technology mean that insulated panel systems now significantly exceeds older, ‘built-up’ construction methods for architects looking to create without compromise. Insulated panels offer almost unlimited different design combinations, while also delivering the thermal performance, long-term guarantees, speed and ease of build and environmental credentials that architects, and their customers, are looking for.

All of these benefits have driven increased demand from architects for insulated panels.

Design flexibility

Perhaps the biggest factor driving increased architectural use of insulated panel technology has been the availability of new design options. New finishes, colours, orientations and profiles mean that architects now have millions of different combinations available to the them to achieve the finish they want. When combined with the enhanced performance of panel technology, detailed below, this means that architects no longer have to sacrifice their design freedom to achieve superior building functionality.

Contact

Kingspan S.R.L.
Str. Grigore Mora nr. 22
et. 1, ap. 2
Bucuresti, sector 1
ZIP code 011887
Tel: +4021 2315089
Fax: +4021 2221555
info@kingspan.ro